Onderwijs

Voordelen van oudergesprekken voor kinderen met speciale behoeften

Posted on

ouder praat

Voordelen van oudergesprekken voor kinderen met speciale behoeften

Parent Talks leert ouders om positieve relaties met hun kinderen op te bouwen en te onderhouden. Dit is vooral belangrijk voor kinderen met speciale behoeften. Deze workshops worden gefaciliteerd door professionele opvoeders. Ze zijn interactief en leveren tools en positieve berichten. De inhoud omvat een reeks onderwerpen, waaronder op gehechtheid en op sterke punten gebaseerde opvoeding. Ze bieden ook strategieën voor succes.

De Parent Talk-workshop is een veilige ruimte voor ouders om hun unieke uitdagingen te bespreken en copingstrategieën van medeouders te leren. De workshops stellen ouders ook in staat vrienden te maken en waardevolle inzichten op te doen over het leven met een kind met een handicap. Jen heeft de afgelopen drie jaar geen workshop gemist. Ze heeft het gevoel dat ze zoveel uit de workshops heeft gehaald dat ze zich niet meer alleen voelt.

Het ontwikkelen van een script voor oudergesprekken met kinderen is een andere geweldige manier om het proces gemakkelijker te maken. Als ouders elkaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten, kunnen ze een script opstellen via de telefoon of e-mail. Dit zal beide ouders helpen begrijpen wat ze niet mogen zeggen. Hoewel deze aanpak tijdrovend kan zijn, is het vooral belangrijk als de twee ouders geografisch gescheiden zijn of als er misbruik of huiselijk geweld heeft plaatsgevonden.

Als een kind vraagt naar drugs- of alcoholgebruik, kan het voor ouders moeilijk zijn om de vraag naar waarheid te beantwoorden. De meeste ouders stamelen door hun reactie, waardoor hun kind het gevoel krijgt dat ze niets hebben geleerd van het gesprek of dat hun ouders hypocrieten zijn. Ouders proberen kinderen op te voeden die zich aan de regels houden en zich onthouden van middelengebruik, maar ze willen niet dat hun kind zijn eigen ervaringen als een goed voorbeeld opvoert. Een meer doordacht antwoord kan helpen om van deze lastige situatie een leermoment voor uw kind te maken.

Voor meer informatie klik je hier: Hetsen & Visschers