Dienstverlening

Ik heb een conflict op het werk – laten we samenwerken

Posted on

Ik heb een conflict op het werk – laten we samenwerken

Conflicten op de werkplek zijn onvermijdelijk wanneer werknemers met verschillende werkstijlen en achtergronden worden samengebracht voor een gemeenschappelijk zakelijk doel. Er kunnen conflicten ontstaan, of het nu gaat om kleine ruzies, opbouwende kritiek of zelfs fysiek geweld. Hoewel elke situatie uniek is, zijn er specifieke manieren om conflicten op het werk te beheren en zelfs te beëindigen. Deze bron bespreekt de veelvoorkomende conflicten die kunnen optreden en de manieren waarop medewerkers kunnen samenwerken om deze conflicten op te lossen.

Ik heb een conflict op het werk

Een voorbeeld van een veelvoorkomend conflict op de werkvloer is een conflict tussen baas en werknemer The Oak Tree Mediators mediator arbeidsconflict. Als je baas op het werk komt en om wat voor reden dan ook boos of gefrustreerd tegen je is, kan hij of zij jou of je collega's vragen om hulp te zoeken. Als u ervoor kiest om hulp te zoeken, is een van de eerste stappen die u moet nemen, om uw standpunt rustig kenbaar te maken aan uw baas via een van uw managementmensen of een managementvertegenwoordiger. Uw baas kan u vragen om mediation te proberen als u niet akkoord gaat met mediation. Een bemiddelaar kan u helpen uw standpunt kenbaar te maken en u helpen om overeenstemming met elkaar te vinden.

Een ander voorbeeld van een conflict op het werk zijn disputanten of groepen die het oneens zijn over een onderwerp. Als u of een groep mensen in uw organisatie zich niet gerespecteerd voelt of de rechten van minderheden worden geschonden, kunt u met uw disputanten samenwerken om dit conflict op te lossen door middel van een open dialoog. Om een conflict goed op te lossen, moeten beide partijen willen samenwerken om het op te lossen. Een bemiddelaar kan u helpen raakvlakken te vinden met uw disputanten en u helpen uw ideeën en gedachten duidelijk te communiceren naar alle betrokken partijen. Als de betrokken partijen geïnteresseerd zijn om samen te werken om het conflict op te lossen, is de kans veel groter dat ze tot overeenstemming komen.

Klik hier om meer te lezen: https://mediator-dordrecht.nl/